Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  

Léky na vysoký krevní tlak plně hrazené pojišťovnou

 


Aktualizováno:

Léky a léčivé byliny

Zde přinášíme seznam léků, které se používají na léčbu vysokého krevního tlaku, a které jsou plně hrazeny pojišťovnou z veřejného zdravotního pojištění. Pacient tyto léky dostane v lékárně po předložení lékařského předpisu zdarma.

Valzap

Tento lék patří mezi sartany, které jsou velmi podobné ACE-Inhibitorům a podávají se v případě, že ACE-Iihibitory nelze z nějakého důvodu podávat. Valzap je lék na vysoký krevní tlak plně hrazený pojišťovnou, takže pacient nedoplácí a v lékárně tento lék dostane zdarma na lékařský předpis.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Egiramlon

Tento lék na vysoký krevní tlak je kombinací dvou účinných látek amlodipinu a ramiprilu. Amlodipin patří mezi blokátory kalciového kanálu (BKK) což jsou účinné léky, které se dobře kombinují s ACE-Inhibitory, jako je ramipril. Lék Egiramlon může zřídka způsobit otoky. Lék Egiramlon je lék na vysoký krevní tlak, který je plně hrazený pojišťovnou a pacient ho dostane v lékárně zdarma na lékařský předpis.

Tenormin

Je lék na vysoký krevní tlak ze skupiny beta-blokátory s účinnou látkou atenolol. Tenormin primárně používaný k léčbě vysokého krevního tlaku a bolesti na hrudi spojené se srdcem. Mezi další použití patří prevence migrén a léčba určitých nepravidelných srdečních tepů. Může být také použit s jinými léky na krevní tlak. Tenormin je lék na vysoký krevní tlak, který je plně hrazen pojišťovnou a pacient ho v lékárně dostane zdarma na lékařský předpis.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Bisogamma

Je lék na vysoký krevní tlak ze skupiny beta-blokátory s účinnou látkou bisoprolol, používaný k léčbě srdečních onemocnění. Léčí tachyarytmii, vysoký krevní tlak, bolest na hrudi způsobenou nedostatečným průtokem krve do srdce a srdeční selhání. Mezi časté nežádoucí účinky patří bolest hlavy, pocit únavy, průjem a otoky nohou. Závažnější vedlejší účinky zahrnují zhoršení astmatu, blokování schopnosti rozpoznat nízkou hladinu cukru v krvi a zhoršující se srdeční selhání. Bisogamma je lék na vysoký krevní tlak, který je plně hrazený zdravotní pojišťovnou a pacient ho dostane v lékárně zdarma na lékařský předpis.

odkaz na článek

. Léky na vysoký krevní tlak plně hrazené pojišťovnou [online]. ČeskéNemoci.cz, . .



přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

přehled komentářů

Léky na vysoký krevní tlak plně hrazené pojišťovnou

 Karel

Dobrý den.
Beru lék na vysoký krevni tlak,Betaloc zok,já ho platím.
je hrazený pojištovnou ? mám ministerstvo vnitra čr.
Děkuji.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Lék ebrantil

 Luboš

Je zde nápsáno že lék je plně hrazen pojišťovnou,ale já vždy doplácím na krabičku 300,-kč.V jiných lékárnách je doplatek stejný nebo malinko menší.Co s tím?

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Doplatek na Betaloc ZOK 200 mg proč jsem doplácel

 Zdeněk Děkan

Dcera mi vydzvedla na lékařský předpis léky na tlak ale na internetu jsem se dozvěděl,že tyto léky plně hradí pojištovna. Jak to tedy je. Jedná se o lék Betaloc ZOC 200 mg. Děkuji.

Počet odpovědí: 5 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Léky na tlak plně hrazené pojišťovnou

 Zdeněk Chromeček

Dobrý den.
Užívám lék na vysoký tlak Prenewel tablety 8mg/2,5mg a tento lék je z doplatkem.Potřebuji vědět, který lék je nyní dostupný bez žádného doplatku.
Děkuji
Zdeněk Chromeček

Počet odpovědí: 3 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Je betalok lek plně hrazeny pojistovnou

 Alena Peroutkova

Zdravím tady čtu že léky na vysoký tlak jsou plně hrazené pojištovnou a já doplácím dost velké částky zvláště na betalok jsem u pojištovny ministerstva vnitra tak nevím co si myslet?

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Témata


Zajímavé články

ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS