Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  

Bolestivé svědění konečníku

 


Aktualizováno:

Poradna

Jak se zbavit podráždění konečníku? Co je nejúčinnější léčbou hemoroidů? Asi každý pacient s těmito obtížemi si klade tyto otázky. Dokonce se někteří vzdali nadějí na léčbu. Ale je to chyba, protože pomoc můžete najít i ve své chladničce.

Co je to bolestivé svědění konečníku?

Anusitis je zánětlivý prostor uvnitř konečníku. Většina pacientů si stěžuje na nepohodlí v oblasti análního otvoru. Jedná se často spíše o pocení, které způsobuje drobné trhliny v této oblasti, a to pak vede k nepříjemnému, ale bolestivému svědění. Mezi další stížnosti patří pálení uvnitř a vně konečníku. Toto pálení se objevuje bez otoku, ale často se vyskytuje krvácení, které je zřejmé na toaletním papíře. Většina lidí si myslí, že jsou tyto příznaky způsobeny hemoroidy, ale není tomu tak. Tyto nepříjemné pocity jsou způsobeny právě zmíněným anusitisem.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Diagnostika

Diagnostika se provádí pomocí sigmoidoskopického nebo kolposkopického vyšetření tlustého střeva. Během těchto vyšetření dochází k vložení osvětleného přístroje do střeva, což způsobí vynikající vizualizaci. Pomocí těchto postupů se snadno diagnostikují i polypy nebo malignity. Nevýhodou tohoto vyšetření je, že se většinou provádí tak rychle, že nedojde ke kontrole análního otvoru, který je dlouhý jen tři centimetry.

Příčiny

Příčina tohoto onemocnění je diskutabilní, ale zdá se, že je zapříčiněna konzumací coca-coly, kávy, piva, pizzy a česneku. U některých pacientů za tento stav může i kouření nebo užívání antibiotik. V tomto případě je vhodné upravit svůj jídelníček i životní styl. Díky těmto změnám pak dochází k uklidnění příznaků na dlouhou dobu.

Naštěstí existuje způsob, jak chladit a léčit postiženou oblast. Tento produkt je na trhu několik let. Jeho aplikace je velmi snadná a účinky spočívají v takzvané kryoterapii. Tento lék se nazývá Anurex. Jedná se o opakovaně použitelnou sondu obsahující studený gel. Tato sonda se vkládá do konečníku, stejně jako rektální čípky, ale má chladivý účinek. Ponechává se v konečníku po dobu šesti až osmi minut, potom se omyje a umístí opět do mrazničky na dobu dvou hodin (maximálně).

Ideální je používat Anurex dvakrát denně po dobu dvou týdnů. Ale závisí na pacientovi, jak často úlevu potřebuje. Anurex je běžně k dostání v lékárně a nevyžaduje lékařský předpis.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Zmírnění příznaků

Funkce Anurexu je jednoduchá, dochází k ochlazování rektální oblasti, čímž se snižuje prokrvení, záněty a otoky. Díky tomu zároveň odeznívá bolest a krvácení. Šance na úspěšnou léčbu jsou okolo 90 %. Toto vyléčení je možno zaznamenat v období dvou dnů. Anurex se také používá k léčbě hemoroidů. Ale uvědomte si, že krvácení z konečníku nemusí být způsobeno jen hemoroidy. Důležitou prevencí rektálních dysfunkcí je především vyvážený životní styl. Nezbytný je rovněž příjem potravin s vysokým obsahem vlákniny a dostatečná konzumace tekutin, především (a nejlépe) obyčejné vody.

Anurex cena

Nejlevnější Anurex se dá zakoupit zde: Anurex cena.

Autor: © Jakub Vinš
Foto:
© Thinkstockphotos

odkaz na článek

. Bolestivé svědění konečníku [online]. ČeskéNemoci.cz, . .



přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

přehled komentářů

Bolestivé svědění konečníku

 Alena

Asi 6 týdnu trpím upornou zácpou a svěděním přirození a konečníku.Prosím o radu.Děkuji.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Krvaceni z konecniku

 libuse

mam pooperaci tlustého streva jiz 7roku byla to rakovina mam trvalou stomii nyní jiz 14 dni mam krvaceni z konecniku prosim o radu dekuji

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Svědění konečníku

 Marie

to věčné ošívání a poposedávání už bylo podezřelé i kolegyni a ta dobře věděla jak mi poradit.koupila jsem si hemostop gel max a už sedím v klidu.žádné pálení štípání.....

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Témata


Zajímavé články

ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS