Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Diskuze

XARELTO

 Miroslav Rataj  25.4.2024 15:13

Dobry den, mam 2 dotazy, beru Xarelto 20mg 1x denne ráno. Je možné brát Recoxu 20 mg na záda, přesneji Bechtěra? Neni twm kontraindikace? Druhy dotaz, je Xarelto vynikajici, ze se neni třeba obavat uz trombozy? Doktorka říkala, ze je neprqvdepodobne abych to mel znovu tu trombozu. A opravdu se nesmi ani treva 3 piva si dat? Pofotykam, nepiju ani nekouřím. Diky za pripadnou odpověď. S přáním hezkého dne Miroslav Rataj

Odpovědět

Odpověď

Re: Xarelto
 Cempírek

Ptáte-li se na interakci mezi lékem Xarelto a Recoxa, tak toto užívání může zvýšit riziko krvácení, včetně závažného a někdy fatálního krvácení. Máte-li jakékoli dotazy nebo obavy, poraďte se se svým lékařem. Obadva léky jsou vázány na lékařský předpis, takže váš lékař si je již možná vědom rizik, ale rozhodl, že toto je pro vás nejlepší způsob léčby, přijal příslušná opatření a pečlivě vás bude sledovat kvůli možným komplikacím. Měl byste okamžitě vyhledat lékařskou pomoc, pokud zaznamenáte jakékoli neobvyklé krvácení nebo modřiny nebo máte jiné známky a příznaky krvácení, jako jsou:
- závratě;
- červená nebo černá, dehtovitá stolice;
- vykašlávání nebo zvracení čerstvé nebo zaschlé krve, která vypadá jako kávová sedlina;
- silná bolest hlavy;
- slabost.
Je důležité informovat svého lékaře o všech ostatních lécích, které užíváte, včetně vitamínů a bylinek. Nepřestávejte užívat žádné léky, aniž byste se nejprve poradili se svým lékařem.
Co se týče opakování trombózy při léčbě Xareltem, tak pravděpodobnost opakování je značně snížena, zcela vyloučit ale nelze.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Lék Xarelto
 Miroslav Rataj

¨Dobrý den,
děkuji Vám za předešlou odpověď. Psal jste o vitamínech, na Vašem webu jsem se dočetl, že B12 a podobně na Xarelto nevadí, takže ani Magnesium by nemělo vadit, že? Užívám na unavené nohy. Zajímavé je, že trošku vysmrkávám krev, ale to bude zřejmě podrážděné sliznice, objeví se zcela vyjímečně náhodou, někdy i při vykašlávání, ale není to každý den, ale řekněme 2x za týden, jen ráno 2x a pak klid. Na plicním jsem byl na kontrole, v pohodě. Magnesium by nemělo nic děla, že? A ani Afonilum SR 2540,, že ne? To jsou mé poslední dotazy k Vám. Pak už nemusím řešit nic. Mockrát Vám děkuji, jste úřžasní, ten web je senzační. S pořáním hezkého dne
Miroslav Rataj

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Lék Xarelto
 Cempírek

Při užívání Xarelta můžete bez obav užívat vitamíny B, magnesium i Afonilum SR 250g. U léku na dušnost Afonilum SR 250g si dejte pozor, pokud jste kuřák (čehokoliv) a zároveň pijete kávu. Tato kombinace se neslučuje s léčbou Afonilum SR 250g.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Lék Xarelto
 Miroslav Rataj

Dobrý den,
ještě jeden dotaz - mohu brát jakékoliv tbl s látkou MSM ke Xareltu 20,mg? Rád bych bral Proenzi 3 plus 180+45 tablet. Prý to kontraindikuje. Jenže co mají lidé s Xareltem brát za doplňky a léky ke kloubům, svalům, zádům atd?
Děkuji za info.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Lék Xarelto
 Cempírek

U pacientů užívajících methylsulfonylmethan, MSM, byly hlášeny zvýšené účinky souběžně podávaných antikoagulačních léků, jako je zvýšená tvorba modřin nebo krev ve stolici. Přestože tyto účinky nebyly potvrzeny v publikované lékařské literatuře ani během klinických studií, mělo by se vždy pečlivě zvážit použití methylsulfonylmethanu, MSM u pacientů, kteří užívají antikoagulancia, jako je Xarelto, dokud nebudou k dispozici údaje potvrzující bezpečnost MSM u pacientů užívajících tyto léky. Pacienti, kteří se rozhodnou konzumovat methylsulfonylmethan, MSM při užívání Xarelta, by měli být sledováni kvůli zvýšenému krvácení.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Xarelto cena

 Josef Najman

Internista mi předepsal Xarelto 20 mg.Je mi 78 let , mám vysoký tlak a cukrovku 2.typu.Na recept uvedl , že si lék hradí pacient.Cena léku je vysoká , mám nárok na úhradu léku ze zdravotního pojištění ?

Počet odpovědí: 13 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Kotvičník a xarelto

 Jana R.

Dobrý den,
prosím o radu. Po opakované žilní tromboze + leiden. mutace užívám od r. 2011 Xarelto 20, Detralex, a na št. žlázu Euthyrox. Mám vysoký cholesterol, ale raději bych ho snížila jiným způsobem než dalšími léky. Prý pomáhá kotvičník, nejsem si ale jistá, zda ho mohu k výše uvedeným lékům užívat. V příbalových letácích jsem nic nevyčetla. Předem Vám velmi děkuji za odpověď.

Počet odpovědí: 4 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS