Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  

Alergie na propolis

 


Aktualizováno:

Poradna

Manželka začala před 16 lety včelařit, ale vydrželo jí to rok, já jsem se včel bál, ale pak jsem to včelaření po ní převzal a ze začátku, když jsem dostal žihadlo, tak jsem nemohl dýchat. Pomohlo mi kalcium, takový prášek, ale časem opravdu i když dostanu třeba 50 žihadel a už mi to nic nedělá, prokazatelně organismus si zvykl. A pak ještě jedna rada, když je včelí bodnutí tak jako domácí lék velice pomáhá čpavková voda, která je silně zásaditá, proniká pokožkou a neutralizuje kyselý včelí jed. Když není po ruce čpavková voda, tak je dobrá na bodnutí cibule, ta působí podobně. Med mám rád, i když jsem diabetik, tak med jím, ne teda příliš, ale i když na tu cukrovku, nemá to vliv takový negativní, jak by se dalo předpokládat. Jsem alergický na propolis, když mám od propolisu prsty, tak mi tvrdne kůže a praská mi, tak jestli byste mi s tím pomohli? Jinak tahle reakce na propolis se za celé ty roky nezměnila.

Alergie na včely

Je vidět, že máte velmi bohaté zkušenosti s včeličkami, nicméně je špatná vaše domněnka, že když už jste měl padesát žihadel, nebo i více, že to je v pořádku. Bohužel máme zkušenosti, že jsou případy lidí, pro které to sté žihadlo nebo tisící žihadlo může být to opravdu smrtelné a nebezpečné. Tyto reakce jsou tak zvláštní, že po určitou dobu to ten organismu toleruje. Ovšem při nějakém vyčerpání, ať už psychickém či fyzickém, může dojít k takovému zvláštnímu alergickému stavu, kdy organismus zareaguje velmi ošklivou reakcí. To tvrdnutí kůže po propolisu je právě taková atypická alergická reakce.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Proti tvrdnutí rukou po propolisu noste rukavice! 

Zde nelze poradit nic jiného, než použít rukavice a vyhýbat se styku propolisu s pokožkou. S medem zacházejte také opatrně. Med při cukrovce pro diabetika sice není tak nebezpečný, protože to je typ rychlého cukru, který rychle vstupuje do krve a někdy naopak může pomoci při nějaké té hypoglykémii. U medu ale hrozí riziko vzniku náhlé alergické reakce na med ve formě různých otoků těla, slzení očí, kýchání a podobně. 

Foto: ©Makro Freak

odkaz na článek

. Alergie na propolis [online]. ČeskéNemoci.cz, . .



přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

přehled komentářů
K článku zatím nebyl napsán žádný komentář.

Témata


Zajímavé články

ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS