Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  

Bělení řitního otvoru

 


Aktualizováno:

Trendy

Bělení konečníku je móda, která se poprvé objevila v Americe. Boom této kratochvíle nastartovaly hollywoodské celebrity, které podlehly depilační módě. Dlužno podotknout, že jde opravdu většinou jen o celebrity. Pigmentace intimních partií je přirozená záležitost související se stárnutím pokožky, ale protože v jistých profesích není příliš žádoucí, našly americké salony odpověď pro ženy a muže chtivé vybělení těchto míst. Postupem času přišli na chuť bělení choulostivých míst i Američané mimo showbyznys a erotický průmysl.

Rizika bělení řitního otvoru

Chemické zesvětlování pokožky v oblasti rozkroku a řitního otvoru s sebou zákonitě přináší zdravotní rizika, jako je podráždění, puchýře, či dokonce popálení citlivé pokožky. Pokud už se rozhodnete pro bělení svých intimních partií, pořiďte si bělicí krémy speciálně vyrobené pro intimní oblast.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Průběh bělení konečníku

Rozhodně si nemůžete vybělit konečník doma, ale potřebujete na to pomoc odborníka. Omytí a osušení je ještě v pořádku, pak ale následuje epilace voskem a samotné bělení speciálním krémem na barvu, kterou si zvolíte. Krém se nanáší štětečkem, podobně jako při malování na plátno.

Můžete si nechat vybělit konečník u nás?

V některých zemích je bělení konečníku dokonce zákonem zakázáno, protože kromě firem vyrábějících bělicí krém poctivě jsou na trhu i nepoctivci, kteří si příliš nelámou hlavu s tím, zda jejich prostředek je možné použít na pokožku, zda nepůsobí dráždivě či alergenně a zda není karcinogenní. Proto si například konečník nemůžete nechat vybělit ve Francii ani v Británii. V Česku zákon o bělení konečníku nemáme, a je tedy možné tuto proceduru provozovat, ovšem to, zda ji kosmetické salony a salony estetické chirurgie dělají, je věc druhá.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Metody bělení

Existuje několik způsobů, jak provádět bělení řitního otvoru. Nejběžnější, bezpečný a spolehlivý způsob je pomocí osvětlovacího krému, který se nanese na oblast řitního otvoru. Existují však i jiné metody, které se používají pro zesvětlení pokožky.

Bělicí techniky

Pokud máte zájem o zesvětlení kůže v oblasti řitního otvoru, zde jsou tři doporučované metody:

  • Můžete požádat o pomoc kosmetického chirurga nebo dermatologa. Lékař vám předepíše lokální léčbu. Některé procedury jsou prováděny pod dohledem lékaře, zatímco jiné se mohou provádět v klidu domova. Tyto bělicí krémy jsou na stejné bázi jako krémy proti akné. Zároveň jsou předepisované pro onemocnění známé jako melasma.
  • Další a velmi účinnou technikou je použití volně prodejných krémů určených pro zesvětlení pleti. Vynikající formou jsou krémy určené pro světlou pokožku. Krém by měl obsahovat 2 % hydrochinonu. Tyto krémy se používají k minimalizaci skvrn, které se vyskytují v důsledku slunečního záření, věku nebo používání antikoncepčních pilulek. Pokud chcete efektivně vybělit řitní oblast, měli byste tyto krémy aplikovat minimálně dvakrát denně. Výsledky působení jsou viditelné rychle. Pokud při používání krému trpíte nepohodlím, okamžitě jej přestaňte používat.
  • Dalším způsobem, jak zabránit vzniku análních skvrn, je pomocí vlhkého stírání po každé stolici. Tím bude zajištěno, že plocha zůstane čistá a skvrna zmizí. Používání vlhčených ubrousků je zvláště důležité. Pozor: Dětské ubrousky nesplachujte do záchodu, protože by mohlo dojít k jeho ucpání, což není zrovna ideální.
výběr z naší tvorby
pokračování článku

Bělící krém – cena

Zde jsou uvedeny nejnižší ceny bělicích krémů.

Autor: © Jakub Vinš
Foto:
© Bruno

odkaz na článek

. Bělení řitního otvoru [online]. ČeskéNemoci.cz, . .



přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

přehled komentářů
K článku zatím nebyl napsán žádný komentář.

Témata


Zajímavé články

ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS