Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Diskuze

SVĚDĚNÍ KŮŽE NA VARLATECH

 Robo  18.4.2024 18:41

Mě svědí šouřek už kolik let.A když se podrbu a někdy až na hranici krve je to krásná ůleva .-)

Odpovědět

Odpověď

Re: svědění kůže na varlatech
 Llalalaalaal

Dobrý den mám to cca asi půl roku a také se mi po tom uleví ´´´´ ale neskrabu si to až do krve. Prosím napište mi do e-mailu jak jste se toho zbavil a pripadne jak postupovat.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: svědění kůže na varlatech
 Cempírek

Svědění šourku je časté v období veder, kdy se třísla potí a vlivem vlhkosti se zde přemnoží mikroorganizmy, které způsobí svědění. Holení intimních partií v okolí třísel toto riziko extrémně zvyšují. Co s tím? Dodržovat hygienu a každý den si tyto partie umýt mýdlem a denně měnit spodní prádlo. Když začne svědění kůže na varlatech, tak je to signál k tomu, že je potřeba tyto partie umýt. K eliminaci přemnožených mikroorganismů pomůže obyčejná desinfekce na ruce (Dettol nebo Sanytol), která se aplikuje na svědivá místa. Důležité je zdržet se rozškrábání, které sice na chvilku uleví, ale otevře cestu novým infekcím, které celou situaci mohou ještě více zkomplikovat.
Když nebude tento postup účinný a svědění bude přetrvávat dále, tak bude třeba zjistit přesnou příčinu vyšetřením v ordinaci kožního lékaře, který obvykle svědění do týdne vyléčí.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Mravenceni
 Pavel

mam stale mravenceni a svedeni na varletech a jde me to do leve nohy. byl jsem na mag.rezonanci krcni a bederni patere a panve a nic se vazneho neprokazalo. jsem z toho nestastny a dekuji moc za radu.

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Kousnuti od filcky (muňky)

 Mirka

jak vypadá kousnutí od filcků

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Paraziti pod kůži v šourku

 zdenek

Jenže co mu mám říct.Byl jsem tam asi před dvěma týdny a doktor mi vyšetřil ultrazvukem ledviny,prostatu i varlata.PSA bylo odebráno v srpnu,v době,kdy už jsem měl svědění několik měsíců..Prostatu pak vyšetřil i prstem a co našel,tak prý jen mám zúžený konečník a pak něco říkal o trhlince na konečníku.Asi týden před tím jsem měl dost velkou zácpu.Myslíte,že to může mít nějakou spojitost??

Počet odpovědí: 5 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Paraziti pod kůží v šourku

 zdenek

Svědění šourku mě trápí už asi rok.Nemám žádné projevy na kůži,takže kožní vyšetření je negativní a ani urolog,ani neurolog nenašel možnou příčinu.Svědění začalo asi před rokem v době,kdy jsem za pomocí Champixu přestával kouřit.Je fakt,že jsem kouřit přestal,ale svědění se zbavit nedokáži.Je možné,že by svědění mohlo mít původ tady??Nebo může být spouštěčem svědění plíseň uvnitř těla??Žlučník,žlučovody,játra,střeva a podobně??Připadá mi,jako by se varlata uvnitř šourku pohybovala a kůže se napínala a zase smršťovala a při tom probíhá to svěědění.Má někdo podobné zkušenosti??Dokáže mi někdo poradit??Svědění je opravdu hodně nepříjemné......

Počet odpovědí: 11 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS